top of page
  • Forfatterens bildeServet Yildiz Stêrk

Alt du trenger å vite om forskudd på arv

Oppdatert: 24. mar.


 I dette innlegget vil jeg gi deg en oversikt over det du trenger å vite om forskudd på arv, og gi deg tips om hvordan du kan unngå potensielle fallgruver.

Å gi forskudd på arv kan være en effektiv måte for foreldre å hjelpe barna sine økonomisk på. I dette innlegget vil jeg gi deg en oversikt over det du trenger å vite om forskudd på arv, og gi deg tips om hvordan du kan unngå potensielle fallgruver.


Forskudd på arv innebærer at en økonomisk ytelse en arving har mottatt, senere skal trekkes fra ved arveoppgjøret. Dette kan være spesielt nyttig i situasjoner der foreldre ønsker å hjelpe barna sine med å komme inn på boligmarkedet, eller i tilfeller der foreldre ønsker å hjelpe barn i en vanskelig livssituasjon.

Det er viktig å merke seg at forskudd på arv er forskjellig fra rene gaver. Gaver kan gis uten at dette påvirker fordelingen av arv. Hvis du gir en økonomisk ytelse som forskudd på arv, må det være klart at denne ytelsen skal trekkes fra i fremtidig arv.


For at en økonomisk ytelse skal betraktes som forskudd på arv, må det ha blitt satt som en betingelse for ytelsen da den ble mottatt. Det er derfor viktig å opprette et gavebrev når du gir forskudd på arv. I dette brevet bør det klart fremgå at ytelsen som er gitt skal avkortes i senere arv.


Hvis du sitter i uskiftet bo, er det noen begrensninger i adgangen til å gi ut forskudd på arv. I slike tilfeller kan du bare gi ut forskudd på arv hvis alle arvingene mottar like mye arveforskudd, eller hvis arvingene gir samtykke til at det deles ut arveforskudd bare til enkelte arvinger.


Å gi forskudd på arv kan være en kompleks prosess med mange juridiske aspekter å vurdere. Hvis du vurderer å gi forskudd på arv til ett eller flere av barna dine, anbefaler jeg at du søker rådgivning. Som advokat med omfattende erfaring innen arverett, er jeg her for å hjelpe deg med å navigere i denne prosessen. Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp, nøl ikke med å kontakte meg.

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page