top of page
  • Forfatterens bildeServet Yildiz Stêrk

Den tyrkiske ambassaden i Oslo: Juridiske tjenester for norske borgere

Oppdatert: 24. mar.

Den tyrkiske ambassaden i Oslo tilbyr en rekke juridiske tjenester for norske borgere som har tilknytning til Tyrkia. Enten du trenger å få bekreftet dokumenter, registrere et ekteskap eller søke om statsborgerskap, kan ambassaden hjelpe deg. I denne artikkelen gir vi en oversikt over de viktigste juridiske tjenestene som er tilgjengelige.


Trenger du notarialbekreftelse eller å registrere ekteskap fra Tyrkia? Finn ut hvilke juridiske tjenester den tyrkiske ambassaden i Oslo tilbyr for norske borgere.

Notarialbekreftelser

En av de mest etterspurte tjenestene ved ambassaden er notarialbekreftelse av dokumenter. Dette innebærer at ambassaden bekrefter ekthet og gyldighet av underskrifter, stempler og segl på ulike typer dokumenter som skal brukes i Tyrkia, slik som fullmakter, avtaler, erklæringer osv. For å få utført en notarialbekreftelse må man bestille time og møte personlig med originaldokumentene.


Ekteskapsregistrering

Norske borgere som har inngått ekteskap i Tyrkia kan få ekteskapet registrert ved ambassaden, slik at det blir gyldig også etter norsk rett. Dette forutsetter at visse vilkår er oppfylt, blant annet at ekteskapet er gyldig inngått etter tyrkisk rett. Ekteskapet registreres da i det tyrkiske folkeregisteret. Søknad om ekteskapsregistrering leveres ved personlig oppmøte etter timebestilling.


Statsborgerskap

Ambassaden behandler også søknader om tyrkisk statsborgerskap fra norske borgere, det være seg på grunnlag av ekteskap med tyrkisk borger, oppholdstid i Tyrkia eller særlige grunner. Søknadsprosessen er omfattende og krever mye dokumentasjon. Derfor anbefales det å sette seg nøye inn i vilkårene og konsultere ambassaden før man starter prosessen.


Andre tjenester

I tillegg tilbyr ambassaden tjenester som utstedelse av tyrkisk ID-kort, registrering av fødsler og dødsfall, bekreftelser til bruk for arv og skifte mv. Felles for alle disse er at de krever personlig oppmøte og timebestilling. Ambassaden kan også veilede om hvilke dokumenter som trengs og hvordan de eventuelt må oversettes og bekreftes.


Oversettelser

Selv om ambassaden ikke utfører selve oversettelsen av dokumenter, kan de gi råd om hvilke autoriserte translatører som kan kontaktes. Ofte vil dokumenter måtte oversettes til tyrkisk før de kan legaliseres eller brukes i Tyrkia. Det er derfor viktig å planlegge i god tid og sørge for at man har alle nødvendige oversettelser klare før man bestiller time hos ambassaden.


Konklusjon

Den tyrkiske ambassaden i Oslo er et viktig kontaktpunkt for norske borgere som har juridiske anliggender i Tyrkia. Ved å tilby tjenester som notarialbekreftelser, ekteskapsregistrering og behandling av statsborgerskapssøknader, fungerer ambassaden som et bindeledd mellom to rettssystemer. Husk å sette deg inn i kravene, skaffe nødvendige oversettelser og bestille time i god tid før du oppsøker ambassaden for juridiske tjenester.

30 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page